Läkning för själen

 

 

Livets kontraster

 

En av anledningarna till att vi väljer att födas här på jorden är för att uppleva de kontraster som ingår på vår livsresa. Vi upplever under barndomen just de kontraster och erfarenheter vi behöver få med oss senare i livet. Vissa upplevelser kanske vi kan känna att vi skulle vilja vara utan. Det är lätt att fundera på vad meningen är med att gå igenom svåra, smärtsamma och orättvisa erfarenheter. När vi är mitt i något jobbigt är det ofta svårt att förstå syftet. Vi klandrar folk i vår omgivning, vi klandrar samhället och inte minst oss själva för det vi är med om.

 

Att vara nere i mörkret, oavsett om det handlar om relationer, arbete eller andra livsomständigheter, inger ofta en känsla av att vi gjort något fel. Att vi gjort fel val, att vi hamnat på fel plats i livet och att vi är misslyckade som människor. Ibland behöver vi hamna så långt ifrån oss själva att vi helt enkelt inte har något val utan att påbörja vår resa tillbaka hem till vårt sanna jag. När vi mår tillräckligt dåligt i vårat liv blir det ofta vändpunkten för oss. Vi känner att vi måste ändra riktning – att sättet vi lever på helt enkelt inte fungerar längre. Ibland måste vi ner på botten och uppleva hur det är att vara där för att skapa längtan och drivkraft till att skapa något nytt. Genom att uppleva en tillvaro vi inte vill ha blir vi medvetna om vad vi faktiskt VILL ha. Detta är otroligt viktigt och värdefullt. Det kan vara ett hårt sätt att lära sig, men det är en otroligt fin gåva vi får i våra liv. Vi behöver kontrasterna för att hitta dit vi ska. Skuldbelägg aldrig dig själv för att du har varit i en viss situation. Du har inte gjort något fel – detta var vad du behövde för att inse och förstå vem du verkligen är.

 

Vi väljer innan vi inkarnerar här på jorden vilket liv vi ska leva. Vilka omständigheter vi behöver för att växa, vilka typer av relationer vi behöver omge oss av för att utvecklas. Jag tror att vi under våra liv här på jorden väljer att födas in i många olika typer av omständigheter, just för att uppleva kontrasterna och bli medvetna om vad vi inte vill ha. I ett liv kanske du är rik, i ett annat fattig. Kanske blir du illa behandlad i ett liv och i livet efter det behandlar du själv någon illa för att få uppleva den sidan av myntet. I vissa liv är du omgiven av människor och i andra är du ganska ensam. Du lär dig olika saker om dig själv och om andra människor i alla dessa liv. Ur ett andligt perspektiv finns det inget som är bättre eller sämre, allt handlar om lärdomar.

 

Många gamla själar väljer att uppleva stora kontraster i sina liv – inte bara för att utmana sig själva – men också för att skaffa sig de erfarenheter som behövs för att kunna hjälpa andra människor. Det kan handla om att leva i destruktiva relationer, att bli utsatt för olika former av våld, övergrepp eller att bli exkluderade i olika sammanhang. Genom att ta sig igenom dessa svårigheter och genom att läka sitt inre kan blockeringar och rädslor transformeras till kärlek och kraft. Allting vi har varit med om, alla våra negativa erfarenheter och rädslor kan vi välja att omvandla till kraft och styrka. Varenda negativ upplevelse kan bli en gåva, om vi väljer att se det på det sättet. Så om du befinner dig i en situation där du inte vill vara, ställ dig själv frågan – Var vill du vara och hur ska du ta dig dit?

 

 

 

 

 

 

Var den du är

 

Ibland känns det som om vi ska gå sönder. Gå sönder av stress, andras förväntningar, våra egna förväntningar, samhällets förväntningar. Hur vi än gör känner vi oss inte helt tillfreds, inte så bra och tillräckliga som vi skulle önska. Jag har något jag vill förmedla till dig, något viktigt, något som jag vill att du ska fundera på. Ta in orden och känn dom i din kropp.. JUST BE YOU! Nu tänker du kanske, jaja.. Det är lättare sagt än gjort. Jag måste ju faktiskt det ena och det andra. Jag förstår hur du tänker, men läs vidare..

 

Var bara den du är. Det är allt! Det är det enda du behöver göra. Du kan släppa allt annat ett litet tag. Bara känn hur det känns att släppa alla förväntningar på hur du ska vara och bete dig. JUST BE YOU!

 

Att vara den du är innebär att du är autentisk. Det innebär inte att du alltid behöver vara positiv, glad, rolig eller förstående. När du släpper taget om hur du borde vara och tillåter dig själv att vara precis som du så händer något magiskt. Du släpper taget ett ögonblick och din själ får möjlighet att lysa igenom. När vi tar på oss en massa roller eller ständigt beter oss utifrån andras förväntningar tappar vi bort oss själva längs vägen. Vi tappar bort vår egna guidning, vår inre röst som visar oss vart vi ska i livet.

 

När du är autentisk bidrar du med något fantastiskt till andra människor. Du visar nämligen andra att det är okej att vara precis som man är. Vilken förebild!

 

Att vara den man är i alla lägen kräver mod och beslutsamhet, framförallt när vi möter på motstånd från omgivningen. Det är lätt att falla tillbaka och gå in i gamla mönster eftersom vi många gånger känner oss trygga i det.

 

Låt inte andra få styra hur du ska leva ditt liv, du är alldeles för magisk för det. Tillåt dig själv att visa världen vem just du är. Ju mer du är dig själv och ju mer du vågar släppa taget om dina masker, desto mer kommer du dra till dig sådant som verkligen är menat för just dig. Sådant som matchar just din frekvens, din själ. Ditt liv blir mer äkta inom alla områden, och de personer som faller bort – låt dom falla bort. De som verkligen är menade att finnas i ditt liv, de kommer att finnas där.

 

Om du vill kan du börja dagen med nedanstående ord. Säg meningen med inlevelse och känn innebörden. Gå in så mycket du kan i känslan:

 

Jag är den jag är och det är mer än tillräckligt
Jag är den jag är och det är mer än tillräckligt
Jag är den jag är och det är MER än tillräckligt

 

JUST BE YOU – And everything around you will fall into place

 

 

 

 

 

 

Uttryck dina känslor

 

Det finns ett uttryck som lyder ”Den som inte lyssnar på själens viskningar får istället lyssna på kroppen som skriker.”

 

Jag tror att alla människor från början har tillgång till alla känslor, såsom glädje, kärlek, ilska, sorg, skuld. Alla känslor är egentligen positiva och konstruktiva då de hjälper oss att exempelvis undvika faror eller hot:

 

Det är helt naturligt att bli rädd om någon hotar dig
Det är naturligt att känna skuld om vi sårat någon.
Det är naturligt att känna glädje och kärlek till sitt barn.
Det är naturligt att bli orolig och rädd om man bli jagad av ett rovdjur.
Det är naturligt att bli arg om någon skadar eller beter sig illa mot dig.

 

På så sätt är alla känslor naturliga och det finns inga känslor som är bra eller dåliga i grunden.

 

Om vi tillåter oss att känna en känsla fullt ut och stannar kvar i känslan, så kommer den att passera genom kroppen och sedan lämna den. Detta är det naturliga för känslor eftersom de är ren energi som flödar genom kroppen. När vi börjar göra motstånd mot vissa känslor så stannar flödet upp i kroppen och bildar blockeringar, som till slut kan leda till både smärta, depression och sjukdomar. Alla känslor som vi trycker undan och som vi inte tillåter kroppen att känna lagras och stannar kvar i kroppen. Det bildas lager på lager med nertryckta känslor som helt enkelt måste ta vägen någonstans. Känslorna bildar ett tryck i kroppen och behöver få komma ut, få uttryckas och kännas.

 

Om vi inte tillåter oss själva att känna känslorna i vår kropp kommer till de förr eller senare sätta sig rent fysiskt som olika sjukdomstillstånd. Ångest är ofta tecken på att man under lång tid tryckt ner känslor.

 

Anledningen till att vi ofta väljer att se på vissa känslor som bra eller dåliga, fel eller rätt – är att vi tidigt får lära oss detta under uppväxten av samhället och dess normer som finns. Vi lär oss ofta att det är bra att vara glad och dåligt att vara ledsen eller arg. Det gör att vi tidigt börjar trycka undan dessa känslor för att få kärlek och uppskattning av vår omgivning. När vi trycker undan en känsla under lång tid, exempelvis ilska, så får vi till slut en dålig kontakt med den här känslan. Vi kanske känner oss arga hela tiden eller så kan vi inte bli arga alls. Vi har tryckt undan känslan så länge att vi inte ens kan hitta den.

 

När vi går runt med en mängd gamla instängda känslor tar detta oändligt mycket energi. Eftersom vår kropp hela tiden försöker eftersträva balans och återställning så skapar vi olika försvarsmekanismer som gör att vi kan fungera någorlunda i vardagen.

 

Ju längre tid vi förnekar vissa känslor desto svårare är det att möta dem – inte för att rädslan blir farligare, men motståndet till att känna känslan ökar med tiden. Till slut är rädslan så stark att vi nästan gör vad som helst för att undvika den. Vi tror att det händer något hemskt om vi möter känslan, men det kommer det inte göra. Det som kommer hända är att känslan kommer, eskalerar och sedan lämnar ditt system. Men bara OM du verkligen tillåter känslan att få komma – möt den utan motstånd.

 

”Dom känslorna som vi tror ska förgöra oss är de känslorna som kommer göra oss fria”. (Rubens hälsa)

 

Var inte rädd för dina känslor – det finns inga känslor som är farliga. Se känslorna som guidning och vägvisare. De visar vad det är du behöver bli medveten om och se och vad din kropp behöver få släppa taget om. Vår fantastiska kropp ger dig hela tiden signaler om vad du behöver se – det gäller bara att våga titta.

 

Ett sätt att veta om dina känslor faktiskt kommer från nuet eller om det rör sig om gamla obearbetade känslor, är att se hur vi reagerar på saker. Det kan exempelvis vara att vi blir totalt förlamade av sorg om vi bli lämnade av någon. Det kan vara att vi har en stark separationsångest, eller att vi bli förbannade på småsaker som egentligen inte ens har med oss att göra. Det kan vara att vi känner ständig skuld för sådant som inte har med oss att göra. Helt enkelt att vi reagerar väldigt starkt känslomässigt på något som egentligen inte är något hot för oss eller som inte borde vara någon stor grej.

Mer om detta en annan gång, jag hoppas att ni fick ut något av texten och kom ihåg att ALLA känslor är ALLTID okej.. Det är vad vi väljer att göra med känslan som är det viktiga.

 

 

 

Kontakta mig

Martina Durefelt
E-post: info@intuitivcoach.nu

Föj mig

Copyright © Martina Durefelt