Om Martina Durefelt

 


Om Martina Durefelt

 

Jag heter Martina och har så länge jag kan minnas varit en sökare. Redan i tonåren upptäckte jag att jag bar med mig en känslighet som inte alltid var helt lätt att hantera. Jag kände av stämningar och hade lätt för att påverkas av andra människor energier. Min stora passion för andlighet och personlig utveckling tog fart när jag var 17 år. Jag läste boken Omsluten av Ljuset som handlar om en stark nära döden upplevelse. Där och då väcktes något inom mig till liv. Jag bara visste – det finns en mening med allt som sker. Det finns något mer, något större än det jag ser och förstår just nu. Mitt liv förändrades genom den här händelsen, som för många kan tyckas vara liten. Men för mig blev det ett sätt att väcka upp min själ, min andliga sida. På den tiden trodde jag att jag var klar, att jag nu hade den kunskap jag behövde för att klara livet. Vad jag inte visste då var att jag hade många utmanande år framför mig, och att min resa bara hade börjat… 

 

 

 

 

Om Martina Durefelt

 

 

 

Jag har alltid haft en stor längtan efter att hjälpa, att göra skillnad för människor. Det ledde till att jag läste psykologi på universitetet, tog socionomexamen och utbildade mig till samtalscoach. Jag jobbade flera år inom socialpsykiatrin, inom barn och ungdomspsykiatrin och även med missbruksproblematik. Under den här tiden kämpade jag med mitt eget mående, som gick upp och ner som en berg och dalbana. Jag hade stora problem med ångest, oro, inre stress och började till slut få kronisk värk i nacke och axlar. Utöver det var jag stel i kroppen, torr i munnen och hade värk i lederna. Till och från brottades jag med tvångstankar, som fick mig att undra om jag höll på att bli knäpp. Jag hade en konstant trötthet och energilöshet, en känsla av att sitta fast. Min energi var helt låst och jag hade inget flöde alls i kroppen. Jag hade även lätt för att fastna i rädslobaserade tankar. Tänk om jag aldrig kommer ur detta? Jag åt antidepressiva under flera år och även om de dämpade min ångest något så kändes det inte alls bra för mig. Jag kände hur jag blev avtrubbad, som om mina känslor försvann.  

 

Min konstanta oro och rastlöshet gjorde att jag hade svårt att vara stilla. Jag har flyttat runt mycket och nu i efterhand kan jag se att det många gånger var en flykt för mig. Om jag bara flyttade och fick ett lite bättre boende, DÅ skulle nog allt bli bättre. Ofta blev det bättre första tiden, men sen var jag tillbaka på samma plats – nämligen i mig själv. Hur jag än försökte så kunde jag inte fly från mig själv och det jag kände. Min inre obalans och oro skapade samma känslor på alla plan i livet. Jag hade svårt att finna ro i mina relationer, på jobbet och där jag befann mig. Jag gick till flera psykologer och terapeuter, som var väldigt duktiga. Dock upplevde jag bara att jag fick hjälp i stunden.  

 

En sommar kände jag att jag nådde botten. Jag kämpade med att kunna ta mig till mitt dåvarande jobb. Jag var tvungen att vara sjuk flera gånger i månaden för att ens klara av att jobba. Jag hade sådan värk i nacken och i leder att jag grät vissa dagar. Jag vaknade varje dag med stark ångest och bar en tung känsla av misslyckande. Hur kunde jag hamna här? Det var som om jag såg andra leva sitt liv medan jag befann mig i en bubbla, en bubbla som jag inte kunde sticka hål på hur mycket jag än försökte. 

 

 

 

Om Martina Durefelt

 

 

 

En solig dag cyklade jag iväg till ett avskilt ställe i naturen. Jag kände mig så olycklig och grät där jag satt på en sten intill det forsande vattnet. Allt kändes hopplöst. Jag lyssnade på musik i mina lurar, min vanliga lista som jag hade. Rätt som det var dök det upp ett förslag på en låt som jag aldrig hört. Den hette I will find my way home och jag satte på den. När låten spelades hände något magiskt. Jag genomfors av en stark rysning och texten trängde rakt in i mitt hjärta. Det var som om låten var till mig precis i det ögonblicket. Samtidigt så kom det en stor blå trollslända och satte sig på min hand. Den satt kvar där under hela låten och runt mig flög massa trollsländor. Jag uppfylldes av samma euforiska känsla som när jag var 17 år och läste Omsluten av ljuset. Jag bestämde mig i den stunden för att hitta tillbaka till mig själv och bli den jag var menad att vara.

 

Därefter följde ytterligare en turbulent tid där jag genomgick både inre och yttre stora förändringar. Jag blev sjukskriven på heltid, flyttade igen och genomgick en tuff separation. Under tiden slutade jag med mina antidepressiva och började gå in i mig själv. Jag tog mig igenom lager med olika känslor och jobbade aktivt med att bryta negativa och rädslobaserade tankar. Detta var tufft och mycket känslor som jag tryckt undan genom åren började komma upp till ytan. Att möta sig själv efter att ha sprungit på i flera år som jag gjorde kräver styrka och mod, och framförallt medkänsla för sig själv. Att kunna förlåta sig själv för att det inte blev som man tänkt sig. När vi väljer att möta oss själva precis där vi är utan dömande – först då kan vi på riktigt skapa en kontakt med vårt sanna jag och påbörja en förvandlingsprocess.

 

 

 

 

 

 

Under åren som gått har andligheten funnits där, ibland mer framträdande och ibland mer i bakgrunden. Jag har läst otaliga texter, läst massa böcker och sett hundratals filmer om andlig utveckling. I de mörkaste stunderna har detta gett mig inspiration att kämpa vidare. Någonstans har en del av mig vetat, att jag en dag kommer hamna där jag ska, och att allt jag går igenom är en lärdom. Min starka intuition och inre guidning har alltid funnits med mig – men i perioder har den varit gömd bakom mina rädslor och tvivel.  

 

Idag har jag samlat på mig breda kunskaper som jag använder mig i mitt arbete, även om jag fortfarande jobbar med mitt inre. Jag varvar kunskap från psykologistudier och coachningmetoder med de erfarenheter jag själv gått igenom. Jag har även kurser med mig inom medial utveckling, healing och transformerande samtal. Jag är en nyfiken person och älskar att lära mig mer saker hela tiden. Enligt mig är hela livet en lång skola, och vi blir aldrig färdiga.  

 

Jag hoppas att min berättelse kan ge dig hopp och styrka! Jag vill att du ska veta, att oavsett hur dåligt du mår och hur långt nere du befinner dig – så finns det alltid en väg tillbaka. Ibland behöver vi hamna längst nere i mörkret för att skapa kraft att ta oss högst upp till ljuset. Jag har alltid haft kärleksfulla och stöttande personer runt mig i livet, vilket har varit guld värt. Men vår inre resa behöver vi göra på egen hand. För att se mer om vad jag erbjuder kan du titta HÄR

 

Med värme och kärlek
Martina Durefelt

 

Kontakta mig

Martina Durefelt
E-post: info@intuitivcoach.nu

Föj mig

Copyright © Martina Durefelt