Tidigare liv och trauma

 

Tidigare Liv och trauma

 

I vår sanna essens är vi rent ljus, ren energi och kärlek – en del av universum och allt som är. Under alla de livstider som vi valt att uppleva har vi samlat på oss en mängd blockeringar, karma, rädslor och känslor – det vill säga vårt inre mörker. Mörkret du bär på är de aspekter inom dig som fortfarande är låsta, gömda i ett dunkel och som inte fått omvandlas till medvetenhet och kärlek.

 

Eftersom många av oss levt många, ibland hundratals liv, har vi upplevt allt. Sorg, smärta, glädje, hat, skuld, förtvivlan, rädsla osv. Om vi tittar på hur världen ser ut idag samt på hur det sett ut bakåt i tiden är det inte svårt att föreställa sig att jorden många gånger varit en hård plats att leva på. Att som människa leva i en mörk och kaotisk tid kan ibland bli övermäktigt – vilket har lett till att vi många gånger tvingats stänga av och stänga ner oss själva. Detta för att överhuvudtaget klara av tillvaron vi befunnit oss i och överleva. Vi har skapat splittring och fragment i vår själ som nu behöver återintegreras och omvandlas till en helhet. När vi upplever väldigt traumatiska händelser kan vi skapa något som kallas Soul loss, själsförlust på svenska. Det innebär att vi tappar kontakten med en del av vår själ. Detta finns kvar ända tills vi återintegrerar hela vår själ och läker ut de trauma vi varit med om, i detta eller tidigare liv.

 

 

 

 

 

 

 

Exempel på hur tidigare liv kan påverka oss idag

Låt säga att du i tidigare liv var en soldat i krig. Egentligen var du en fredlig man med mycket kärlek inom dig, men på grund av hur samhället var uppbyggt var du tvingad till att kriga. Under kriget upplevde du så mycket hat mellan människor, så mycket rädsla och smärta att det blev övermäktigt för dig. Du var tvungen att stänga ner, att trycka undan all form av medmänsklighet och dina känslor. Det fanns bara två val – att döda eller bli dödad. I samband med detta blev du illa skadad, du blev skjuten i benet och förblödde till sist på slagfältet, endast 27 år gammal. Hela händelseförloppet skapade stora konflikter inom dig, ett stort sår och det blev ett trauma. Eftersom du dog hastigt mitt i detta hann du inte bearbeta och ta hand det i det livet. Energin som förs vidare från händelsen blir ett cellminne i ditt nuvarande liv.

 

Vi bär alla på saker från tidigare liv, oavsett om vi är medvetna om det eller inte. Ett cellminne är något som finns lagrat i våra celler och som kan aktiveras under livets gång i samband med olika händelser. Ibland aktiveras det direkt när vi går ner i vår fysiska kropp, vilket kan visa sig genom att vi redan som små har med oss fobier, rädslor eller vissa oförklarliga problem.

 

Låt oss återgå till soldaten från kriget – i nuvarande liv är du en 40-årig man. Ända sedan du var liten har du varit orolig, haft en stark känsla av att något ska hända. Som tonåring hamnar du i bråk med två andra killar på skolan. Bråket börjar ganska harmlöst men slutar med att en av killarna håller fast dig medan den andra hotar att slå ner dig. Även om du intellektuellt förstår att killen inte kommer göra det är det som att ditt alarmsystem går igång. Känslan av att vara fast, att vara handlingsförlamad och inte kunna påverka situationen väcker upp minnena av traumat inom dig. Du får total panik och börjar må illa samtidigt som en stark dödsångest kommer över dig. De andra killarna tycker du är konstig och lämnar platsen. Du tycker själv att du överreagerar och intalar dig själv att du borde skärpa dig och inte vara så känslig.

 

Senare i livet kämpar du med dig själv. Du har svårt att förstå vad som är felet eftersom du haft ett ganska lugnt och bra liv på många sätt. Vid 27 års ålder börjar du drömma mardrömmar och vaknar upp mitt i natten. Du börjar även få skuldkänslor för alla möjliga saker. Du känner att du är en dålig människa och att du inte är värd att leva. Folk omkring dig förstår ingenting och undrar vad du pratar om. Du kan inte riktigt själv förklara men det är som en tyngd som ligger över dig – en känsla av att ha gjort fel, att vara fel. Du anklagar dig själv eftersom du tycker att du borde vara med tacksam och kunna njuta av livet.

 

Mycket av det vi känner och kämpar med kan självklart härledas till händelser i vårt nuvarande liv. Men ibland fastnar vi och undrar hur det kommer sig att vi har så oerhört svårt när det gäller delar av vårt liv. Varför lyckas vi inte komma vidare från situationer eller bryta mönster, hur mycket vi än försöker?

 

 

 

 

 

 

 

 

Många av oss kämpar med saker från barndomen, händelser under livets gång och dessutom har vi med oss gammalt bagage som vi inte ens är medvetna om. Det vi bär med oss på cellnivå påverkar oss ofta mer än vi tror eftersom tid egentligen inte existerar på det sätt som vi människor ser det i vår tredimensionella verklighet. Så en händelse som skedde för 1000 år sedan kan påverka dig lika mycket som något som skedde för ett år sedan. Ett trauma som du bär med dig påverkar dig ständigt, ända tills du väljer att vända blicken mot det, titta på det, bearbeta det och släppa taget om det. Detta kan vara otroligt smärtsamt, som allt annat när det kommer till personlig och andlig utveckling – men ett måste om vi vill stiga i frekvens och bli de vi är menade att vara. Ju mer tungt bagage vi bär på desto svårare är det att befinna sig i högre frekvenser. Det är nästintill omöjligt att känna sann glädje och frihet när vi är nere i de lägre frekvenserna.

 

Betydelsen av att hela oss själva

Ju mer vi helar i oss själva desto mer stiger vi i frekvens och vi börjar attrahera mer av det vi vill ha i livet. Varje gång vi tillåter oss själva att dyka ner och gå in i oss själva, hämtar vi hem delar av oss som varit fast – energi som varit fast och som nu får återvända hem. Dessa delar integreras i oss och vi blir mer och mer hela. Så länge vi bär på trauma från tidigare liv är det svårt att få harmoni och balans inom alla delar av vårt liv. Däremot är det inte meningen att vi ska hantera och läka allt på en gång. Vi möter allt vi är redo att möta under olika faser i livet.

 

I den här processen finns tre viktiga nyckelord: Acceptans, medkänsla och förlåtelse. När du accepterar allt som kommer utan dömande, känner medkänsla mot dig själv och förlåter dig själv och andra – då sker mirakel.

 

Följa tråden bakåt med Akashic Records

Jag hjälper människor att följa tråden bakåt till händelser i tidigare liv, händelser som fortfarande spelar ut sig i ditt nuvarande liv på ett eller annat sätt. Det kan vara att du upplever fysisk smärta, problem i relationer, återkommande mönster och svårigheter. Genom en resa i ditt Själsarkiv hämtar jag information som hjälper dig att bli medveten om, förstå och läka sådant som påverkar eller hindrar dig idag. Jag tittar även på om det finns själskontrakt, löften och avtal mellan dig och andra själar som håller dig kvar i något gammalt. Din själ kommer släppa de blockeringar och trauman som den är redo att släppa.

 

Genom att få tillgång till händelser i ditt förflutna påbörjas en automatisk läkning inom dig på cellnivå. Ditt Akashic Records innehåller information men också helande energi. Du läker och transformerar gammalt som finns lagrat inom dig – och när du transformerar gammalt och bli medveten kommer du även påverka din framtid på ett storslaget sätt.

 

För att jobba specifikt med blockeringar och tidigare liv rekommenderar jag tjänsten Akashic Records Heal you soul.

 

 

 

 

 

För att läsa mer om mina Akashic Records tjänster, välkommen att besöka min Webshop

 

 

Kontakta mig

Martina Durefelt
E-post: info@intuitivcoach.nu

Föj mig

Copyright © Martina Durefelt